A szardínia hal az immunrendszerünk erősítője

Tudta, hogy a kisebb méretű tengerlakók is rendkívül gazdagok tápanyagokban? Erre kitűnő példa a legfeljebb 25 centiméter nagyságú, remek vitaminforrásként ismert szardínia hal, ami a portugál konyha nélkülözhetetlen alapanyaga.

Ezt a heringfélék családjába tartozó halfajtát már az ókori emberek is fogyasztották, a 19. században pedig elsőként készült belőle konzerv, megelőzve a lazacot és társait. A szardínia hal egészségre gyakorolt jótékony hatásai igen szerteágazóak.

A benne lévő Omega-3 zsírsavaknak köszönhetően védi a szív és az érrendszer egészségét, foszfortartalma révén elejét veszi a csontritkulás kialakulásának és mivel vasat is nagymennyiségben tartalmaz, a vérszegénység leküzdésében is jó szolgálatot tesz.

A szardínia hal nagyszerű immunerősítő, ezért akkor is érdemes rendszeresen fogyasztani, ha nincsenek egészségügyi panaszaink, csupán gondoskodni szeretnénk a szervezetünk folyamatos jóllétéről. Az Íztenger internetes üzletben konzerv formájában vásárolhatunk szardíniát, többféle ízesítésben, pénztárcabarát áron.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás