Ezért hasznos a flavonoid

Flavonoid
Flavonoid

Egyre többet halluk olyan kifejezéseket, mint szabadgyökök és antioxidánsok. Hogy mi köze mindehhez a flavonoid hatásának, azt feltétlenül érdemes tudnunk. Szervezetünkben az anyagcsere miatt szabadgyökök keletkeznek és gyorsan reakcióba lépnek más vegyületekkel. Azonban, hogy szervezetünk megfelelően működjön, ezeket a szabadgyököket hatástalanítani kell. Erre alkalmasak az antioxidánsok. A több mint négyezer flavonoid pedig képes segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak ebben a harcban.

A flavonoid előfordulása elég gyakori, megtalálható a gyümölcsök héjában, a szárban, kocsányban és a magban is. Sokkal több ételben benne van, mint gondolnánk, de jó tisztában lennünk ezekkel. A flavonoid tartalmú ételek közé tartoznak többek között a citrusfélék és a szója tartalmú termékek, sőt, a bor és az áfonya is. Számtalan jótékony hatásuk mellett, képesek arra is, hogy növeljék a szervezet C-vitamin felvételét. Ez annál is inkább fontos, hogy minden elérhető módon támogassuk szervezetünket a szabadgyökök ellen folytatott harcban, mert ha nem tesszük, az rákhoz, gyulladásokhoz vagy akár Alzheimer-kórhoz is vezethet.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás