A xantán gumi az élelmiszerek stabilizátora

A bio élelmiszerek és kozmetikumok is igényelnek adalékanyagot, a minőségük, az állaguk megőrzése és javítása érdekében. Ilyen természetes és ártalmatlan összetevő a xantán gumi, egy növényi eredetű poliszacharid, ami alkalmazható fogyókúra vagy a ketogén diéta során is, mivel emészthetetlen szénhidrát.

Magas rosttartalma révén hozzájárul az egészséges bélműködéshez. Nagyszerűen alkalmazható stabilizátorként, kötőanyagként és sűrítőként, szószok, öntetek, desszertek, sőt, még fagylaltok készítéséhez is. Gluténmentes lisztekhez hozzáadva a tésztát ruganyossá, gyúrhatóvá teszi, így jelentősen megkönnyíti a munkát a szénhidrátcsökkentett sütemények előállításakor. Egy teáskanál xantánt hozzáadva 250 g magliszthez, puha és rugalmas tésztát nyerünk.

Szószok sűrítéséhez literenként 3-4 gramm szükséges. Vegetáriánusok és vegánok is nyugodtan fogyaszthatják, ugyanis állati eredetű összetevőket nem tartalmaz. A szója-, tej- és élesztőmentes xantán gumi géntechnológia nélkül készül és biztonsággal fogyasztható.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás